Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Teken de petitie behoud snorfiets op fietspad PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Persberichten
Om overlast van snorfietsen tegen te gaan, heeft de Amsterdamse politiek het voornemen om de snorfiets van het fietspad te weren. Volgens Amsterdam Sociaal is het onverantwoord om snorfietsen, die maximaal 25 km/uur mogen rijden, tussen het drukke autoverkeer te plaatsen. Daarom is de Amsterdamse partij een petitie gestart om de gemeenteraad op andere gedachten te brengen.

Amsterdam Sociaal vindt dat het plan van de gemeenteraad meer problemen creëert dan dat het oplost. Niet alleen wordt het verkeer gehinderd en vertraagd, maar bovenal worden er ruim 27.728 snorfietsers in gevaar gebracht. Met of zonder helm blijft het levensgevaarlijk om met 25km/uur tussen het autoverkeer te rijden. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren en de snorfietser ligt onder een auto.

Over de veiligheid zegt Bas Merkx, lijsttrekker van Amsterdam Sociaal, “In Amsterdam rijden bromfietsen momenteel op de weg, snorfietsen op het fietspad en zijn er meer snorfietsen dan bromfietsen in het verkeer. Toch zijn bromfietsen vaker dan snorfietsen betrokken bij ongevallen met fietsers. Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan is dan ook een lapmiddel, wat slechts een gevoel van schijnveiligheid teweeg brengt bij fietsers en snorfietsers de dood injaagt.

Omdat veel fietsers zich onveilig voelen door het gedrag van sommige snorfietsers, blijkt dat er niet goed genoeg wordt gehandhaafd op verkeersovertredingen. De politie heeft met onder andere de lasergun en rollerbank voldoende middelen om op treden tegen snelheidsduivels, het gebeurt alleen te weinig, aldus de partij.

De oplossing van dit probleem schuilt, volgens Amsterdam Sociaal, dan ook in betere handhaving van de bestaande regels. Nieuwe regels en verboden invoeren, terwijl de huidige regels niet worden gehandhaafd is exemplarisch voor de huidige politiek.

Ga naar http://snorfietsopfietspad.petities.nl/, teken de petitie en hou de snorfiets op het fietspad!
 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons