Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Natuur PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - N
Het kleine beetje natuur wat Amsterdam nog rest moet volgens Amsterdam Sociaal behouden blijven voor de maatschappij. In de drukte van de stad, kan een bezoek aan bos of park een welkome afwisseling zijn. Daarnaast zorgen bomen voor de benodigde zuurstof dus hoe meer bomen, hoe beter het is voor het milieu.

De gemeente moet het belang van de groenvoorzieningen onderkennen en hier rekening mee houden bij nieuwe woningbouwprojecten. Hoewel de woningnood hoog is, dragen wij daarvoor goede oplossingen aan en het milieu is te lang van ondergeschikt belang geweest. In plannen voor nieuwbouw woningen of woonwijken moet rekening gehouden worden met voldoende groenvoorzieningen voor de buurt. Amsterdam Sociaal wil dat in ieder stadsdeel 30 procent van de oppervlakte bestaat uit groenvoorzieningen voor de buurt.

Net als de natuur heeft het milieu ook te lang niet hoog genoeg op de politieke agenda gestaan. Druk vanuit Europa heeft de politici laten zien hoe slecht is het gesteld met Nederland wat betreft milieuvervuiling. Door de milieuvervuiling heeft men in grote steden 25% meer kans op longziektes dan op het platteland. De vele uitlaatgassen zijn zeer schadelijk voor het milieu en moeten drastisch terug gebracht worden. Peilingen rond een autoloze zondag toonden aan dat er 25% minder schadelijke stoffen de lucht in zijn gegaan die dag. Wij zien de longziektes als direct verband en zijn ervoor om milieuvervuiling streng aan te pakken, zowel bij bedrijven als bij particulieren.

De gemeente is de enige instantie die voor een goede naleving hiervan kan zorgen, hetgeen in onze ogen ook moet geschieden. Daarnaast kunnen bedrijven in de vorm van subsidies worden beloond wanneer ze milieu vriendelijk ondernemen. Ook dienen Amsterdammers toeslagen te ontvangen wanneer zij er een milieuvriendelijke levensstijl erop nahouden.

Amsterdam Sociaal staat verder achter de elektrische auto en vindt dat de gemeente dit actief dient te ondersteunen in de vorm van subsidies. Hoewel auto’s milieuvervuilend zijn, zijn ze tevens een noodzakelijk kwaad. Daarom zien wij de elektrische, schone, variant als een uitstekend alternatief in Amsterdam.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons